7 enkla tips som skapar en karriär1. Du måste bestämma dig.
Vill du uppåt, utvecklas i din nuvarande roll så ska ha en klar strategi. En karriär handlar inte enbart om att bli chef men för att det ska börja röra på sig för dig gäller det att du vet vad du vill göra.

2. Kommunicera vad du vill.
Din chef är ingen tankeläsare och har varken tid eller förmåga att lirka ur dig dina karriärplaner. Den som sitter och väntar på att bli upptäckt kommer ingen vart. Utvecklingssamtalet eller en informell kaffe med chefen, det finns många chanser att förklara hur du ser på din egen utveckling och hur du vill bidra till företagets framgång.

3. Förklara hur du kan tjäna pengar till företaget.
Företag vill skaffa fler kunder, göra större affärer och skära i sina kostnader. På vilket sätt kan du hjälpa till med det? Den smarte karriäristen förklarar på ett självklart sätt hur han eller hon bidrar till att företaget går bättre eller organisationen funkar effektivare.

4. Du måste aktivera dig vid omorganisationer eller arbetstoppar.
När skutan kränger eller går för full fart bildas det ofta öppningar. Kollegor slutar, nya uppdrag måste besättas eller budgetar expanderar. Nu är det dags att smida för jobbyte eller att utveckla din nuvarande position.

5. Sköt ditt nätverk.
Hör inte av dig bara när du behöver akut hjälp. Den som har byggt goda relationer med sitt nätverk kommer ha ett flöde av intressanta tjänster och uppdrag att söka.

6. Rör dig ständigt framåt.
När du kommer till ett nytt jobb, projekt eller uppdrag så ska du fundera på hur ditt eventuella nästa steg kan se ut.

7. Visa att du är pålitlig.
Nya arbetsuppgifter? Inga problem. Kollegor som behöver hjälp? Det fixar du. Den som ställer upp när det behövs – och tydligt visar det – kommer omgivningen ihåg.

Avslutningsvis så kan man säga att vi svenskar inte riktigt tycker om att ha en baktanke med sin ”omtänksamhet”. Men det är svårt att vara snäll och samtidigt lojal mot ett företag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: