Arbetslösa ska inte umgås i grupp


Det finns ett forum för arbetslösa på Passagen som är helt galet destruktivt. I denna ankdamm får man en dunk i ryggen om man hackar på samhället, spottar på systemet eller kastar skit på AMS. Tillsammans skriker man unisont ut sin frustration samtidigt som man undrar varför ingen ANNAN kan fixa jobb åt en. De verkar se sig själva som en vilande superresurs som bara väntar på att bli upptäckt av arbetsmarknaden. Så fort någon skriver något i detta forum om möjligheten att få jobb så får han/hon 50 inlägg där man är ”idiot” i olika former.

Forumet verkar består av sorgliga figurer som blivit proffs på att göra inget och som är rädda för att utsätta sig för RISKEN att faktiskt få ett jobb. Att de tillsammans får sitta och bekräfta att de är offer för omständigheter som de själva INTE tar ansvar för är livsfarligt. Tänk om de la ner samma tid på att söka jobb som att skriva inlägg.

Slutsats: Stäng forumet för arbetslösa – nu!

Annonser

4 svar

 1. Jag hoppas att du inte generellt utgår från att arbetslösa inte ska umgås i grupp.

  Stödgrupper/nätverk av arbetslösa med konstruktivt handlingsprogram är aldrig fel.

  Sedan är det nog så att Passagen Debatt/Arbetslöshet tjänar en viktig funktion, nämligen att vara klotterplank. Ett forum där folk kan uttrycka, ja just det, sin frustration. Det är ju inte många som ger oss en klapp på axeln i dagens kalla samhälle, eller hur?

  Fast ändå ligger det något i det du säger.

  Gott Nytt år

  Klas Hägglund
  Webbansvarig
  Arbetslös Nu
  http://www.arbetslos.nu/

 2. Hej Klas!

  Att vara arbetslös är ett helvete. det vet jag. Det jag har problem med är när man skjuter problemet ifrån sig och släpper det egna ansvaret. Om man dagligen ventilerar sin frustration blir den till slut en sanning och inte ett tillstånd, en fas, på väg till något nytt.

  Men stödgrupper är aldrig fel!

  Gott Nytt till dig också!

 3. Det kallas demokrati. Det forumet är som en frisk fläkt jämfört med AMS och hela det ruttna systemet där folk tiger käft och inrättar sig i ledet. Från AMS kommer endast lögner medan det är intressant att läsa om hur det verkligen står till hos vanligt folk.

  Om du tror att människors åsikter kan hindras för att man stänger ett forum så tror du fel. Du har hamnat i fel tid när vem som helst kan slänga upp ett forum på nätet eller vara sin egen nyhetsreporter och ventilera sina åsikter på Youtube.

  Skulle varit med på 30-talet. Hade varit tiderna för dig.

 4. Ett inlägg som bekräftar ALLT det jag menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: