Arbetsförmedlingen ska ge arbetslösa kostnadsfri tillgång till hela 30000 jobbcoacher


Jobbcoachen hjälper den arbetslöse att komma tillbaka till arbetslivet

Jobbcoachen hjälper den arbetslöse att komma tillbaka till arbetslivet

Per Vikner på Arbetsförmedlingen förmedlar att vid årsskiftet ska 30 000 arbetssökande ha en personlig [ jobbcoach ], allt enligt regeringens målsättning.

– Vi får se om vi hinner det. Vi har i alla fall upphandlat en större volym än vi har fått i uppdrag av regeringen, så det finns många platser att utnyttja, säger Per Vikner.

Regeringen har avsatt 2,9 miljarder till jobbcoacher under 2009–2012. Enligt Per Vikner är det oklart om hela summan kommer att gå åt.

– Det beror på hur vågorna går på arbetsmarknaden. Dessutom är alla arbetssökande inte lämpliga för just coachning, det finns många andra program som kan passa dem bättre.

Jobbcoachen ska utveckla den arbetssökandes färdigheter i att söka jobb, genom coachande samtal och övningar i att skriva cv, bli intervjuad och hitta platsannonser. Coachen ska även bidra till att den arbetssökande hittar en praktikplats och dela med sig av sina kunskaper om arbetsmarknaden, enligt Arbetsförmedlingens beskrivning av tjänsten.

Arbetsförmedlingen har tecknat avtal med alla coachingsföretag som har lämnat anbud och som uppfyller de kriterier som efterfrågas. Bland annat ska minst en coach i varje företag ha ett års erfarenhet av coachning och coacherna ska vara utbildade inom exempelvis beteendevetenskap eller försäljning. Här får du en personlig jobbcoach.

SvD I  Aftonbladet I  Metro I  GP

Annonser

3 svar

 1. […] Aftonbladet I  SvD I  Jobbcoachen […]

 2. Allvar? spenjderas det 2.6 miljarder på detta?
  vilken business, nästan som IT utbildningarna i ms word.
  Dags att starta jobcoachfirma 🙂

  men snälla AF , detta kan klaras av med en liten informationsskrift som ger tips för den arbetssökande.Mycket billigare.

  Eller är det så att man ska minska arbetslösheten genom att anställa arbetslösa billigt som jobbcoacher att coacha andra arbetslösa?
  För fler jobb att tillsätta blir det ju inte av detta!!!!!
  oavsett coachningens nivå.. satsa desa 2,9 miljarder i att starta nya företag med istället.

  • Du måste se det ur ett annat perspektiv. En jobbcoach kan inte ge dig ett nytt jobb. Den som fortfarande ska sälja in sig och göra jobbet, det är ju du. Däremot kan du få hjälp på vägen av honom/henne. De kan skapa en buffé av möjligheter, av användbara verktyg. Bygga upp dig som individ. Lyfta fram dina starka sidor.

   Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: